|
•
|
|
|
Oct 15, 2008 | 16:58 |
|
|
שלום ענת ושירלי!
הייתי אצלכם בקורס לפני כחצי שנה לאחר 2 הפלות שעברתי, ולמדתי את עצמי היטב בזכותכן,
ב"ה אחרי חצי שנה של הפסקה נכנסתי להריון, ורציתי לשאול האם אני צריכה להמשיך למדוד את החום (לגבי רמת הפרוגסטרון , לראות שזה לא יורד) ובכלל אם יש לכן המלצות לשיטות טבעיות שהפעם להריון יהיה המשך שמח יותר...
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Dec 26, 2008 | 22:05 |
|
|
בלומי שלום,
מדידת החום לאחר הכניסה להריון אכן עשויה לסייע - על מנת לזהות ירידה בערכי הפרוגסטרון.
למשל, במרפאות פוריות בסין- מקובל להמליץ על המשך מדידת החום למשך השבועות הראשונים של ההריון בכדי לזהות מבעוד מועד כל צורך שהוא בתוספת תמיכה של פרוגסטרון.
לגבי המלצות להריון מוצלח:
מקורות ספרותיים טובים הם למשל הספר החדש יחסית של הגב' טובה קראוזה ("המדריך השלם לתזונה בהריון"), ספר מאוד מקיף בנושא התזונה הנכונה לאשה ההרה.
ספר נוסף מומלץ הינו הספר של הגב' מירה ארצי פדן וגילה רונאל - "טבעי ללדת".
כמו כן, ישנן פעילויות מצוינות היום לשמירת הבריאות במהלך ההריון- למשל דרך תרגול היוגה (כאן יהיה עלייך למצוא מדריכה אשר מתמחה בהוראה לנשים בהריון), או תרגול פילאטיס להריון, וישנן כמובן פעילויות רבות נוספות, על כולן ניתן לקבל היום המון מידע באמצעות האינטרנט.
מברכות אותך מכל הלב,
ענת ושירלי.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 05, 2010 | 11:14 |
|
|
אני בשבוע 25 להריון ב"ה
ובאמת אני חושבת לעשות תרגול פילאטיס..מה התדירות מומלצת?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 26, 2010 | 23:46 |
|
|
ענת שלום,
מומלץ להיוועץ במדריכת פילאטיס אשר מתמחה בקהל יעד של נשים הריוניות !
בברכה,
ענת ארד.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 15, 2010 | 12:50 |
|
|
שלום ענת ושירלי
יש לי מטופלת עם בלאגן גדול במחזור. אך שאלתי היא לגבי החום בזמן הווסת שעולה מעל ל 37. עדין לא ראינו עליה בזמן ביוץ , לא הצלחתי לחשוב מה זו העליה הגדולה בזמן הדימום.
אשמח לתשובתכן. נעה מטפלת ברפואה סינית.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Feb 19, 2009 | 19:48 |
|
|
שלום לכולן,
רציתי לשאול אם למישהי מכן יש ניסיון עם דיאפגרמה?
רופאת הנשים שהייתי אצלה אמרה שיש לזה אחוזי הצלחה נמוכים כי זה יכול לזוז וגם לא שמים בדיוק כמו שצריך
גם נראה לי די מבאס לשים כמה שעות קודם ולהשאיר כמה שעות אחרי
אשמח לשמוע ממישהי שיש לה ניסיון איך זה באמת
כרגע אופציית הקונדומים נראית עגומה ביותר
תודה רבה
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 03, 2009 | 13:48 |
|
|
שני שלום,
אחוזי היעילות והבטיחות של אמצעי המניעה השונים תלויים (ומשתנים!) בשימוש נכון של המשתמש/ת.
מקובל להתייחס ליעילות מעשית / יעילות תאורטית - כאשר מגדירים אחוזים אלו. וכאמור, אחוזים אלו תלויים ב"גורם האנושי" אשר לו היכולת להשפיע לכאן או לשם על אחוזים אלו.
במקרה של הדיאפרגמה, יעילותה תלויה בשימוש נכון (מיקום נכון, התאמה מדויקת של מידת הדיאפרגמה, שימוש בקוטל זרע במקביל). הווה אומר שעל מנת להשתמש נכון באמצעי זה- נדרשת הדרכה מתאימה ו ת ו מ כ ת מרופא/ת הנשים שלך. בלעדי הדרכה זו, יקשה עלייך להרגיש ביטחון בשימוש באמצעי זה. קחי בחשבון גם א השאלה "האם הרופאה שלי משתמשת באמצעי מניעה זה". סביר להניח שרופא/ת נשים שאינם משתמשים באמצעי מניעה זה - יתקשו להמליץ/להזדהות עם אמצעי מניעה זה. הן בגלל היעדר נסיון מעשי אישי והן בגלל אחוזי היעילות הנמוכים סטטיסטית ביחס לאמצעים אחרים (הגלולה למניעת הריון, התקן תוך רחמי).
עדיין, ישנם רופאים/ות שכן יודעים להדריך ולתמוך באישה הבוחרת באמצעי מניעה זה. פרטים על רופאים אלו ניתן למצוא אצלנו בדף "ידידותית למשתמשת".
בברכה ובהצלחה,
ענת ארד ושירלי פבליק.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 11, 2009 | 10:21 |
|
|
בדיאפרגמה כ5 שנים ללא בעיות
מאוד נוח
את מכניסה אותה מתי שאת רוצה ולא חייבת ממש לפני הסקס
מוצאיה אחרי8 שעות
לפי דעתי אמצעי מניעה מספר 1
גם חברות שהמלצתי להן משתמשות בלי בעיות
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 21, 2008 | 18:23 |
|
|
שלום -
עם כל הבדיקות האפשריות ומדידות הלחום היומיות אני לא ממש מצליחה להבין מתי הביוץ שלי.
מקלות הביוץ אף פעם לא הראו לי קו כהה ועפ"י חום זה גם לא תמיד ברור.
החודש למשל החום שלי עד הביוץ נסב סביב 36.1-36.2, ביום שנראה לי שהיה אחרי הביוץ החום עלה ל36.7, יום אח"כ ירד ל36.3 ומאז נע סביב 36.4-36.6, לא ממש עלייה מובהקת של חצי מעלה כפי שאמור להיות למשך שבועיים.
אני מצליחה לדעת מתי התקופה הפוריה לפי הפרשות אך לא מתי יום הביוץ עצמו...
אשמח לעזרה..
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Dec 26, 2008 | 21:58 |
|
|
שירוד שלום,
מטרת המעקב אחר סימני הפוריות הינה לזהות את התקופה הפוריה (ולאו דווקא וספציפית את מועד הביוץ המדויק).
הסיבה לכך טמונה במרכיב נוסף שיש לקחת בחשבון (בין אם מטרת השימוש בשיטה הינה להשיג הריון ובין אם המטרה הינה להשיג הריון) - אורך חיי הזרע עצמו.
במידה ואת מעונינת למנוע הריון- מועד הביוץ עצמו "אינו רלוונטי": עשוי להיווצר מצב שבו תקיימי יחסי מין ביום ג' לצורך הדוגמא, הזרע יצליח לשרוד (בגלל הימצאותה של הפרשה פוריה) - יום או יומיים (ועשוי לשרוד אף יותר), והביוץ עצמו יתרחש ביום ה'.
הווה אומר- שההפרייה עצמה תתרחש ביום ד' (כאשר יחסי המין התקיימו בכלל ביום ג').
לכן- "מתי בדיוק בדיוק בדיוק" מתרחש הביוץ- אינו רלוונטי במידה ויש רצון להימנע מהריון לא מתוכנן.
במידה ואת מעונינת להשיג הריון- מדידת החום כשלעצמה אינה מסייעת, כיון שהיא אינה "מתריעה" בפני תחילתה של התקופה הפוריה! (זהו אחד מחסרונות "שיטת חום הגוף הבסיסי").
השיטה הרלוונטית יותר להשגת הריון הינה שיטת ההפרשות (הידועה גם בשם "שיטת בילינגס").
זה לגבי "מועד הביוץ".
לגבי מהלך הגרף שאת מתארת- על פניו ובמידה ואת מודדת חום לפי הכללים הנדרשים, נשמע כי למרות שאת מזהה עליה- לא ממש ברור האם העליה הזו עומדת בסטנדרט אשר מגדיר "עליה".
דבר זה עשוי להעיד על מחזור (Cycle) ללא ביוץ, למשל.
אפשרות נוספת היא שהעליה אכן "עומדת בסטנדרט", אך היא יותר מתאימה לשיטת הפענוח הפחות מוכרת אשר מגדירה עליה - כעליה של 0.1 מעלות.
בשני המקרים- קשה להתחייב לסיוע על פי התיאור, והדבר הטוב ביותר הינו אם תוכלי לשלוח לנו את הגרף שלך סרוק על ידי סורק - כך נוכל לראותו ולדייק עוד יותר בפענוח שלו.
בברכה,
ובתודה!
ענת ארד.
|
|
|
|
|
|
|
|
°
|
| אין אף אחד?הפורום לא מתופעל?
|
שירוד |
|
|
Nov 05, 2008 | 23:23 |
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 09, 2008 | 02:56 |
|
|
אני בת 27 הפסקתי להשתמש בגלולות לפני כשנה ובמשך כל הזמן הזה חיפשתי שיטת מניעה אחרת לא הורמונלית (לא קונדומים) ולא ממש מצאתי
ההחלטה להפסיק להשתמש בגלולות היתה אחד הדברים הכי טובים שעשיתי אני ממש לא רוצה לחזור לזה!
לאחרונה שמעתי על שיטת מודעות לפוריות וזה נשמע מדהים!
הייתי רוצה לדעת איך כדאי ללמוד את השיטה?
שיהיה לכולן שבוע מעולה
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Feb 06, 2008 | 10:16 |
|
|
שלום
אני מעונינת לקבל פרטים לגבי הקורסים שעתידים להיפתח (מיקום/עלות/זמן)
הייתי שמחה להתייעץ איתכן לגבי לבטים על מועד ההצטרפות לקורס מפני שאני מניקה תקופה יחסית ארוכה. ( למרות שאני חושבת שחזרתי לפוריות מלאה)
תודה רבה
לילך
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Feb 11, 2008 | 16:34 |
|
|
לילך שלום,
נשמח לעדכן אותך בנוגע לקורס הבא שייפתח, ולבדוק האם הקורס רלוונטי מבחינתך ( בהקשר לכך שהינך מניקה תקופה ארוכה).
אנא שלחי לי מייל ישירות,
amarad@netvision.net.il
בברכה,
ענת ארד.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Feb 11, 2008 | 16:34 |
|
|
לילך שלום,
נשמח לעדכן אותך בנוגע לקורס הבא שייפתח, ולבדוק האם הקורס רלוונטי מבחינתך ( בהקשר לכך שהינך מניקה תקופה ארוכה).
אנא שלחי לי מייל ישירות,
amarad@netvision.net.il
בברכה,
ענת ארד.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| בירור פרטים לגבי הקורס
|
saym |
|
|
Jan 02, 2008 | 09:14 |
|
|
שלום,
אני מניקה את בתי בת השנה ומעוניינת לברר פרטים לגבי הקורס שיפתח ברמת גן.
האם במצבי כעת, הנקה ללא מחזור, אני יכולה ללמוד את השיטה בצורה יעילה, שכן איני מתנסה בכל צורות ההפרשות?
מה מחירו של הקורס והאם יש עדיין מקום להצטרף?
תודה...
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jan 05, 2008 | 22:25 |